Bugatti 100 "Racer" - 1/72 - Special Hobby

Odpovědět
Josef Maier

Bugatti 100 "Racer" - 1/72 - Special Hobby

Příspěvek od Josef Maier »

Přidávám takový "letní úlet".
Stavebnice od SH je průměrný standard.
Dobře jsou vyřešeny nasávací otvory chadičů do náběžných hran ocasních ploch pomocí rezinových dílů.
V tomto měřítku v případě lepení klasickou cestou by nešla zachovat jejich "věrnost" (asi by bylo řešitelné vícedílnou formou,
pro ztvárnění tohoto medelu by se zřejmě (určitě) nevyplatila - takové množství stavebnic se neprodá (takových "úchylů", co si ji pořídí se moc nenajde.
Mrzí mne značná tloušťka výlisků krytů podvozku a překrytu kabiny.
(potencionální stavitele upozorňuji, že je nutno upravit sklon dvou "tlakových lahví" úplně vpředu, při zalepení ve sklonu dle fotografií repliky ( se tyto opřou o překryt a hrozí vyvzlínání až na překryt (mě se tak stalo :cry: , musel jsem překryt urvat, vyleštit a znovu osadit ....... :cry: ) - viz foto
Dále vůbec není řešeno nasávání vzduchu (nasávací otvor) nad překrytem kabiny (ani zmínka v návodu), navíc je tento, dle mého názoru nízký ...
O letadlu více zde: https://en.wikipedia.org/wiki/Bugatti_Model_100
O tomto letadle vím již mnoho let (dle mého názoru, co si pamatuji, byl o něm článek v "Ročenkách L+K" v sedmdesátých letech. (zajímavostí je umístění dvou upravených automobilových motorů Bugatti za sebou s odklonem jednoho doprava a druhého doleva, s náhonem napravo a nalevo podél pilotního prostoru (reduktor/převodovka na dvě protiběžné vrtule je až úplně vpředu, před pilotem).
Přílohy
Josef Maier

Re: Bugatti 100 "Racer" - 1/72 - Special Hobby

část fotek rámečku a stavby
Přílohy
Josef Maier

a už se to začíná jevit :D
Přílohy
Petros

Příspěvek od Petros »

Tak to je další podivnost,ale opět pěkná.Mám takové tušení,že to někdo připravuje i v 1/48
Jiří Buzovský

Příspěvek od Jiří Buzovský »

Je vidět, že už máš všechny standartní aera postavená. Nyní už hledáš lanýže :D . Ale stále pěkný.
Jiří Bureš

Příspěvek od Jiří Bureš »

Jak psal Jiří, Ty už máš všechno ostatní , normální hotovo, že se pouštíš do takovýchto podivností. Ale pěkné to je.
Odpovědět