Jeden z prvních zdokumentovaných obrněných automobilů na základu civilní limuzíny. Konkretně se jedná o Rolls Royce, model Silver Ghost, který si nechal komandér královského námořnictva Charles Rumney Samson upravit dle belgického modelu. Celkem měl k dispozici tři obrněná auta, z čehož dvě (číslo 20 a 23) bylo upraveno právě z RR Silver Ghost. Vycházím z fotografie, ze které je patrné, že limuzína byla oholena na základ aby na sloupky byl nanýtován boční pancíř. Vpředu a vzadu je pak pancíř zkosený. Světla byla umístěna do úrovně řidiče pro lepší přehled v terénu a na zadní lavici (pokud tam nějaká vůbec zůstala) byl instalován vodou chlazený kulomet Vickers.
Protože jediný, kdo dělá podvozek Silver Ghost je bohužel firma Směr. Bohužel právě pro to, že je to stavebnice více, než letitá. Že je měřítko větší není vůbec překážkou, firma Tommy's War dělá krásné figurky právě v tomto měřítku, takže auto nebude působit osaměle. Vickerska se koupila ze sady brassin, čímž se také dodrželo měřítko, avšak bude potřeba si vyhrát s lafetou, neb tu brassin nenabízí. Co jsem ale dlouho řešil byla kola. Protože CSM sice kola na Minerwu a Lanciu dělala, tak ale na prodej tohoto doplňku tuším od roku 2017 sady nebyly a doposud nejsou (vyjma jejich stránek, kde je poštovné v ceně dvou stavebnic). Duševně jsem se smiřoval s tím, že se naučím kola vyplétat, avšak zachránil mne eday 2023, kde jsem tuto problematiku nadhodil před Šlojmem a on vytáhl z kapsy 3D tisk od plusmodelu. Přesně tohle jsem nezbytně nutně potřeboval. Po dodávce kol mne ke stavbě blokovalo jen místo na stole.
Armored car Silver Ghost 1:32
-
Armored car Silver Ghost 1:32
- Přílohy
-
Re: Armored car Silver Ghost 1:32
Stavba začala zúžením materiálu na blatníkách, opracování hrubých dílů a následné boky vozu. Ty jsem musel uříznout až na základ, avšak nechal jsem si pouze motorovou část a část oddělující motor od kabiny, abych měl alespoň nějaký rozměr, kterého se chytit. Chvíli jsem zamýšlel, že chladič půjde nahradit, ale tím, že přes něj bude další štít jsem se rozhodl jej ponechat původní. Co jsem původní ponechat již nemohl byly pláty krycí motor. Z fotek nenapovídá, že by měly nýty jako na líbivém počítačovém výkresu (statně ve srovnání s předlohou tam je chyb více), tudíž vycházím z toho, že minimálně hřbet je vařený, pokud tam není vlastní pant.
- Přílohy
-
takže bočnice skoro hotové, vrhnu se pomalu na sloupky a interiér. Následně tmelení a nýty
- Přílohy
-
hmm, mohlo to dopadnout hůř, aneb když budete chtít něco onýtovat - nezvěte si mne!
- Přílohy
-
Takže jsem malinko pohnul a udělal zadní štíty, nicméně ještě hledám nějaké rozumné fotky interiéru. Mezitím jsem měl malovací záchvat a tak jsem se vrhnul na figuru 1/32 od Tommy's war. Stavba byla příjemná, barvení bylo malinko složitější díky členitosti figury, nicméně s výsledkem jsem spokojený. Je to foceno v horším světle a tak nevynikne tolik obličej a další detaily.
- Přílohy
-
Po dlouhé době jsem vyšetřil hodinku, tak jsem se vrhl na přední část interiéru. Není to stoprocentní, ale v rámci možností je to stravitelné.
- Přílohy
No zajímavý projekt, doufám že to dotáhneš do konce.