Tok myšlenek
-
Re: Tok myšlenek
Je potřeba místa na stole, proto jsem konečně dokončil keťáka! Na figuře ještě dodělat oči (podle diorámky ve které bude zanesen), vousy, zvýraznit drapérie a nanést obtisk MP na pásku na paži. Jinak tyhla tmavý pokožky mi přijde, že se líp barví v ještě větším měřítku jak tohle.... Každopádně keťák je od Dragonu, lepty od eduardu, doplňky od SKP a zkoušel jsem svoje obtisky, páč ty dragonní se ukrutně trhaj. Děj má být zasazen do italského bojiště, proto ten vojenský policajt z kasty Sikhů. Největší problém téhle stavebnice a Achylova žláza jsou pásy. Jsou z tvrdého plastu, samy o sobě se lepí dobře, ale natahování bych na základě předchozí zkušenosti dělal před zaklapnutím vrchního dílu a následném barvení a ne dle návodu až po zaklapnutí (a tím i tedy barvení). Jinak provedení je velmi hezké na to, že to je nějaký rok 2002? Takže odškrtunuto a hurá zpátky na stůl!
- Přílohy
-
Ještě cedule a základna pro "Velikonoce 2021" je hotová. Ten svah mne ukrutně bavil, škoda, že nemám takovou trpělivost zatravňovat větší plochu....
- Přílohy
-
V návaznosti na vinětku velikonoc 2020 jsem dokončil ročník následující. Našel párový podstavec a rozhodl se pro pokračování této modelářské satiry(?) Tentokrát jsem neměl v ruce fotku žádné konkretní události jako byla v roce 2020, ale za rok 2021 jsme asi nejvíce v rámci lockdownu pocítili nařízení zakazující (krom zdrav. výjimek) opustit okres. Rozhodl jsem se pro figuru lolitky z aliexpressu (původního výrobce jsem nedohledal a rozsypanej čaj číst neumím) a malinko ji upravil pro potřeby diorámy. Aby tam nebyla tak sama a bylo jasné, kdo okres opustil, místo školní brašny dostala vodítko a pejsek koná svou potřebu za hranicí okresu. Záměrně jsem, abych neurazil žádného obyvatele, okres použil jako název obce, nikoli geopolitické rozdělení republiky. Za prvé je to doočíbijící, o co se jedná a za druhé se mi nechtělo míchat tu modrou na ceduli oznamující hranici okresů. Petka v příkopu je od Mengu, kytky od Modelscene a Foxmodel, ceduli jsem dělal svépomocí, asfalt je od AK Interactive na korkovém podtácku.
- Přílohy
-
Ach ty Brňáci,ale pěkné je to.
-
Umřel Jirka Fiala, starý pán, ale velmi ochotný, vtipný a rád se podělil o své znalosti. Svým způsobem to byl aviatik a velký fanda čs. letecké školy. Stavěl vše, co mělo české znaky a létalo nad českým nebem. Miloval spitfiry a české civilní letectví. Na pohřeb mu šli kluci z KPM, ale dohodli jsme se, že první povánoční schůzku věnujeme právě jemu a uděláme SiG čs. strojů. Mezi svátky jsem měl nějaký splín i já a tak jsem sáhl po vstupenkáči z edaye, kterým bylo Kuňkadlo bratří Šimůnkových. Stavba jednoduchá, díly lícovaly, lepilo se to v podstatě samo. Zkoušel jsem nějakej ten preshading ale zas mne to utvrdilo, že lepit techniku je mi přirozenější. Mám v kitníku ještě jedno éro, kdo ví, kdy se k němu zase dostanu....
Na Kuňkadle jsou chyby, ale dělal jsem to trochu ve spěchu mezi stresy, takže z mého pohledu jsem to prohásil jako vsáknutelné
Přeci jen je to malé, roztomilé a hezky barevné letadélko, no ne?
Na Kuňkadle jsou chyby, ale dělal jsem to trochu ve spěchu mezi stresy, takže z mého pohledu jsem to prohásil jako vsáknutelné

Přeci jen je to malé, roztomilé a hezky barevné letadélko, no ne?
- Přílohy
-
V roce 2018 jsem dodělal Centaura od Tamky s tím, že bude z Normandie. Chvilíli jsem si hrál s myšlenkou vnitrozemí, ale nenašel na to odpovídající zdroje (navíc, když Royal Marines po 14 dnech stáhli z Normandie do Tichomoří). A tak jsem se rozhod, že bude situace z pláží, věnována opěšalým a motorizovaným námořníkům a mariňákům. Čas plynul a model zavazel, až letos bylo téma roku 1944 a já sáhl po tanku k dokončení. Aktuálně je to ve fázi 90% hotovo. Signalista z rychlocvaku v nepříliš dobrém světle dostane paporek na klacík jež třímá v ruce, a v hluchém místě potáhne mariňák klasický skládací bicykl BSA. Ještě uvidím, jestli kolem k těm pár zásobníkům poházím i nějaké vesty, opřu pušky o val nebo tak. No uvidím, to hlavní je hotové a zatím se mi výsledek líbí.
- Přílohy
-
A poslední věc, která do téhle diorámy půjde je bicykl. Tamiya je o 3mm vyšší než Diopark, který je sice krásně jemný s ostrými detaily, ale má chyby jako střed kliky nebo moderní brzdy. Na druhou stranu je tam i sada klíčů, což vítám a náboje a torpédo jsou dělány moc hezky. O výpletech nemluvě! Takže pro srovnání - Tamiyu udělám složenou, diopark na jízdu. Pokud budete váhat nad cenou 500Kč krabička za dva bicykly, neváhejte, je to vážně docela příjemné (i když tohle zabralo cca 3 h)
- Přílohy
-
Se mi to, koukám, nějak monotónně zvrhlo! Odpředu:
- britský skládací bicykl (složený), Tamiya. Ten set je vcelku hodně humpolácký, chybí brzdy na řidítkách a matky na složení kola, výplet je jak u loukoťáku. Tamiyu mám rád, ale tohle je skutečně nejlepší použít dle fotek složené na techniku (k technice)
- britský bicykl rozložený od Dioparku - vizte minulý příspěvek.
- červený bicykl je 3D tisk od Firmy 49. Stavba super, docela to i lícuje. Plusové body za výplety a dynamo. Minusové za ty vodící sloupečky. Nemít půjčený ultrazvukový nůž, křehkou konstrukci rámu a blatníků kola bych asi vcelku nevyňal.
- černé se stříbrnými řidítky je kolo paní Müllerové od MasterBoxu - v rámečku vypadá naprosto perfektně, dokud nezjistíte, že výplet nepasuje do kol ani torpéd, řetěz je dělán zrcadlově, takže je prověšen navrch, chybí brzda na prorektoru. Veliké plus za díl kterým prochází brzdové lanko, kryt řetězu a za výplet proti zničení sukně. Mínus za humpoláckou brzdovku na řidítkách který je ovšem vytržen tím znakem na předním blatníku, to je veliká paráda.
- koloběžka Diopark, jeden díl, příjemný doplněk k domu
Kdybych chtěl někomu radit, tak z vojenských bicyklů 1:35 je nej ten od Dioparku, z civilních Firma 49, kdo rád výzvy, tak ten MasterBox. Tamiya docela propad... Německá kola nevím.
Já jdu mezitím na wash a patinu....
- britský skládací bicykl (složený), Tamiya. Ten set je vcelku hodně humpolácký, chybí brzdy na řidítkách a matky na složení kola, výplet je jak u loukoťáku. Tamiyu mám rád, ale tohle je skutečně nejlepší použít dle fotek složené na techniku (k technice)
- britský bicykl rozložený od Dioparku - vizte minulý příspěvek.
- červený bicykl je 3D tisk od Firmy 49. Stavba super, docela to i lícuje. Plusové body za výplety a dynamo. Minusové za ty vodící sloupečky. Nemít půjčený ultrazvukový nůž, křehkou konstrukci rámu a blatníků kola bych asi vcelku nevyňal.
- černé se stříbrnými řidítky je kolo paní Müllerové od MasterBoxu - v rámečku vypadá naprosto perfektně, dokud nezjistíte, že výplet nepasuje do kol ani torpéd, řetěz je dělán zrcadlově, takže je prověšen navrch, chybí brzda na prorektoru. Veliké plus za díl kterým prochází brzdové lanko, kryt řetězu a za výplet proti zničení sukně. Mínus za humpoláckou brzdovku na řidítkách který je ovšem vytržen tím znakem na předním blatníku, to je veliká paráda.
- koloběžka Diopark, jeden díl, příjemný doplněk k domu
Kdybych chtěl někomu radit, tak z vojenských bicyklů 1:35 je nej ten od Dioparku, z civilních Firma 49, kdo rád výzvy, tak ten MasterBox. Tamiya docela propad... Německá kola nevím.
Já jdu mezitím na wash a patinu....
- Přílohy