Fokker A.III - 1/48 Eduard

Jiří Bureš

Fokker A.III - 1/48 Eduard

Příspěvek od Jiří Bureš »

Dodělal jsem dva kostlivečky, na dalších dvou pracuji a bunkr je před dokončením a začínám mít absťák z nedostatku chmelnic, tak jsem si dovolil říznout ovšem bez zátiší. Fokker E.III Eduardí, ale zase malá změna bude to mé oblíbené K.u.k. Luftfahrtruppen tak Fokker A.III - 03.51 Flik 4, se kterým český šlechtic Jindřich Kostrba dne 18. února 1916 dosáhl jako první rakouskouherský pilot tří vzdušných vítězství v jednom dni. Hauptmann Kostrba se stal leteckým esem a po skončení světové války se zapojil do budování československého letectva a byl jeho prvním velitelem. Tragicky zahynul při letecké nehodě 24.září 1926. Takže obtisku budou opět samovýroba - ještě štěstí, že bude všechno jen v černé barvě.
Přílohy
Petros

Re: Fokker A.III - 1/48 Eduard

Příspěvek od Petros »

No Jirko, co jsi to zase kde vyhrabal.
Jiří Bureš

Jak jsem psal, už dlouho nebylo nic z první války - rakouského, a už jsem měl chuť na nějaké plátno a výplety, a jen jsem říznul už komplikace - číslo, které chci dělat 03.51 návod uvádí jako E.I což je letadlo s 7 válcovým motorem, ale publikace Windsock Datafile uvádí, že E.I byly typ 03.53 a 03.54 a že by asi 51 měla být typ E.III - ten má 9 válec no a obojí se pak ještě liší kapotážemi? Takže zpomaluji a snažím se zjistit co a jak má být.
Tak jsem dal alespoň dohromady trup, přetmelím spoje a pustím se do křídel - stínování a tak.
Přílohy
Naposledy upravil(a) Jiří Bureš dne úte bře 09, 2021 7:15 pm, celkem upraveno 1 x.
Jiří Buzovský

Příspěvek od Jiří Buzovský »

Ty máš více kostlivečků než já.
Jiří Bureš

Tohle není kostliveček, do Fokkera jsem se pustil za odměnu, že jsem dva dodělal. Tak můžu jednu novou začít.
Jiří Bureš

Podařilo se mi konzultací se Zdeskem vyřešit problém těch typů a registračních čísel, tak jsem si chtěl udělat radost pokračováním a nic moc, šlo to hezky základ - bílá stará dobrá syntetika Humbrol, pak maskování, stínování, nástřik plátnem, zalakování lesklým lakem, maskovaní a nástřik bílých čtverců a samozřejmě se kus barvy strhnul, tak budu opravovat. Tak jsem z toho rozmrzelý.
Přílohy
Miroslav Horčička

Příspěvek od Miroslav Horčička »

No pěkný, a závěr ohledně motoru zní jak?
Jiří Bureš

Závěr ohledně motoru - ačkoli zdroje uvádějí, že to byl E.I, tak později výrobcem vyměněn motor ze 7. válce na 9. válec, takže vlastně překopáno na E.II - tak tam bude 9 válec.
Jiří Bureš

Letos jsem se nějak zasekl s chmelnicemi, tak v mezičase mezi Wildcaty, něco málo na Jindřichu Kostrbovi.
Přílohy
Jiří Bureš

První výplety křídel.
Přílohy
Odpovědět